Egil Hogna Q2 2023jpg
LA FREM TALL: Norconsult konsernsjef Egil Hogna (t.v.) og CFO Dag Fladby.

Norconsult leverte fortsatt god vekst i andre kvartal

Norconsult leverte fortsatt god vekst og solide resultater i andre kvartal. Konsernet økte netto omsetning med 13,4 prosent til 2 097 millioner mot 1 849 millioner i samme kvartal i fjor. Den organiske veksten i omsetning var 11 prosent. EBITA justert for kalendereffekter var 149 millioner mot 124 millioner i samme kvartal i fjor.

Andre kvartal inneholdt én arbeidsdag mindre enn i samme periode i 2022, noe som medførte en negativ kalendereffekt på omsetningen og driftsresultatet tilsvarende 37 millioner kroner. Dette resulterte i en EBITA-margin på 5,3 prosent. Justert for kalendereffekter endte konsernets EBITA på 6,9 prosent, mot 6,7 prosent i samme kvartal i fjor.

– Jeg er fornøyd med at Norconsult leverte fortatt god omsetningsvekst og solide resultater i andre kvartal.

Vi har god eksponering mot offentlig sektor og opererer i ulike markedsområder, noe som bidrar til å dempe negative effekter av økende rente og inflasjon. Aktivitetsnivået har vært stabilt innen infrastruktur, offentlige bygg, energi og industri, mens etterspørselen innen bolig og private næringsbygg er mer utsatt for renteeffektene, sier konsernsjef Egil Hogna.

Første halvår endte med en netto omsetningsvekst på 15,4 prosent til 4 456 millioner kroner, mot 3 891 millioner i samme periode i 2022, mens EBITA endte på 493 millioner kroner mot 424 i første halvår 2022. Ved utgangen av andre kvartal hadde Norconsult 5 990 medarbeidere.

Oppkjøp i Danmark

I juli kjøpte Norconsult det danske rådgivningsselskapet Ingeniørværket med 26 rådgivende ingeniører fordelt på kontorer i Esbjerg og Horsens. Dette var Norconsults syvende oppkjøp i Danmark siden 2017. Ingeniørværket tilbyr rådgivning innen bygg og eiendom, og med oppkjøpet utvider Norconsult den geografiske tilstedeværelsen på Vest-Jylland.


Blant Norges mest ettertraktede arbeidsgivere

I Norge ble Norconsult av Universum kåret til bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant studenter i kategorien «Engineering consulting”, og som nummer fire på tvers av alle bransjer. Rundt 11 000 studenter stemte og sendte Norconsult til topps i rådgiverbransjen for andre år på rad.

I mai inviterte Norconsult kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere til en årlig «Bærekraftsuke» med visjonen Kunnskap vokser når den deles. Med mer enn 10 000 besøkende fordelt på ca. 65 arrangementer opplevde selskapet et sterkt engasjement både internt og eksternt.

Norconsult har tidligere orientert om at selskapet planlegger børsnotering. Prosessen går som planlagt, og så lenge markedsforholdene ikke endrer seg vesentlig, vil selskapet tas opp til notering på Oslo Børs i fjerde kvartal.


Kontaktinformasjon:

Henrik Charlesen, senior kommunikasjonsrådgiver i Norconsult, +4792636088, henrik.charlesen@norconsult.com

For ytterligere finansiell informasjon, se også: https://www.norconsult.com/financial-information/

Om Norconsult

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse, tverrfaglig kompetanse og samarbeid.Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et tverrfaglig rådgiverselskap, og våre cirka 6 000 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden.Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT.