Egil Hogna tiltrer som konsernsjef 1. desember

Nyheter
09.oktober 2020

I begynnelsen av juni ble det besluttet og offentliggjort at Egil Hogna overtar som konsernsjef etter Per Kristian Jacobsen. Dato for oppstart er tirsdag 1. desember 2020.

Egil Hogna tiltrer som konsernsjef 1. desember
Egil Hogna tiltrer som konsernsjef i Norconsult 1. desember. (Foto: Norconsult)

– Jeg ser frem til å starte, og gleder meg spesielt til å bli bedre kjent med alle de dyktige medarbeiderne i Norconsult. Koronasituasjonen begrenser mulighetene til å besøke alle kontorene, men jeg håper å treffe så mange Norconsultere som mulig den første tiden, enten det blir fysisk eller digitalt. Norconsult har i dag en imponerende posisjon i bransjen, og jeg synes det er utrolig inspirerende å kunne være med på å forsterke og videreutvikle selskapet, sier Hogna.

Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og var tidligere konsernsjef og administrerende direktør i Sapa, som ble kjøpt av Hydro i 2017. Ekstruderte løsninger (tidligere Sapa) har i dag cirka 22 000 medarbeidere og omsetter for om lag 60 milliarder kroner. Selskapet har 140 produksjonsanlegg og et sterkt forsknings- og utviklingsmiljø, fordelt over 40 land. Hogna har også hatt flere ulike lederstillinger i Yara, blant annet som leder av Yaras globale nedstrømsvirksomhet (forskning og utvikling, distribusjon og salg) og som CFO. Han er sivilingeniør fra NTNU i Trondheim, har en MBA fra INSEAD og Advanced Management Program fra Harvard..

Ved årsskiftet orienterte konsernsjef Per Kristian Jacobsen styret i Norconsult om at han ønsker å fratre sin stilling mot slutten av 2020. Jacobsen har vært konsernsjef i nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder før dette. Jacobsen vil være tilgjengelig for styret og ny konsernsjef ved behov i en overgangsperiode.

Les også: Egil Hogna blir ny konsernsjef i Norconsult

Kontaktpersoner

Profilbilde av Kjetil Ekkeren
Kjetil Ekkeren
Senior kommunikasjonsrådgiver
Profilbilde av Benedicte Bratt Jakhelln
Benedicte Bratt Jakhelln
Senior kommunikasjonsrådgiver