Ledige stillinger

Vindkraftplanlegger

Arbeidssted
Sandvika
Søknadsfrist
25.08.2022
Type
Permanent
Stilling
Seniorrådgiver

Norconsult er en ledende rådgiver innen planlegging, utredning og prosjektering av overføringsnett og fornybare energianlegg. Vi har et stort tverrfaglig miljø bestående av ca 500 rådgivere som besitter den ypperste kompetanse innen vannkraft, vindkraft og solkraft i tillegg til kraftoverføring. Som ny medarbeider i Norconsult vil du bli en del av et stort faglig nettverk som dekker et bredt spekter av fagkompetanse og erfaringer. Vi setter sammen skreddersydde prosjektteam tilpasset det aktuelle oppdraget og involverer også ved behov ressurspersoner fra våre kontorer i Sverige, Finland og Polen.

Vi forventer betydelig vekst i planlegging og utbygging av vindkraft i Sverige og Norge de nærmeste årene. Norconsult er gjerne involvert i tidlig prosjektfase med miljøutredninger, vindanalyser, konseptutvikling og myndighetsprosesser, men nå ønsker vi å styrke vårt vindkraftmiljø med en eller flere vindkraftplanleggere. Vi er ute etter en rådgiver eller seniorrådgiver med noen års erfaring fra energibransjen, fortrinnsvis fra vindkraftsektoren. Du har kjennskap til blant annet energisystemet, offentlig prosesser og prosjektgjennomføring, og har gjerne erfaring fra markedsorientert forretningsutvikling. Du vil arbeide tett sammen med spesialister innenfor bl.a. vindmålinger og analyse, produksjonsberegninger, elektroteknikk, miljø og tillatelser.  

Sammen med våre sterke fagmiljø innen naturmangfold, landskap og bærekraft, ønsker vi å bidra til å utvikle framtidens vindkraftanlegg.  

Dine arbeidsoppgaver kan omfatte:

 • Prosjektutvikling fra lokaliserings- og mulighetsstudie til byggeklart anlegg
 • Prosjekt-/oppdragsledelse i alle prosjektfaser med involvering av kompetansemiljøer fra relevante deler av selskapets organisasjon
 • Etablering av styringsgrunnlag og utvikling av organisasjon for prosjektgjennomføring basert på Norconsult sitt styrings- og kvalitetssystem
 • Risikovurderinger i alle faser av prosjektet
 • Utarbeidelse av anbudsgrunnlag, bistand ved kontrahering og kontraktstyring
 • Delta i utvikling av metodikk og verktøy for å sikre miljøvennlige og bærekraftige løsninger
 • Delta i tilbuds- og markedsarbeid
 • Samarbeid og kontakt med eksterne aktører

Som rådgiver eller seniorrådgiver vil du arbeide selvstendig, og bidra til kontinuerlig forbedring, egenutvikling og utvikling av Norconsults kompetanse og kapasitet.

For oss er det viktig at du har:

 • Mastergrad innenfor relevant fagområde, f.eks. bygg, vegplanlegging, elektro, mv
 • Erfaring med planlegging av vindkraftanlegg eller annen fornybar energiproduksjon
 • Gode samarbeidsevner med vilje til både å dele med andre og å lære
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
 • Initiativ og stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne


Hos oss får du:

 • Innpass i et sterkt og engasjert fagmiljø som løser store og utfordrende prosjektoppgaver
 • Mulighet til å være med å påvirke samfunnsutviklingen i en bærekraftig retning
 • Gode karrieremuligheter innen fornybar energi.

Kvalifiserte kandidater vil bli vurdert fortløpende.

Innsendelse av søknad: Søknadsbrev med CV, vitnemål og attester sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at det kun er elektroniske søknader som blir behandlet.

I Norconsult utvikler vi morgendagens samfunn ved å kombinere ingeniørfag, arkitektur og digital kompetanse. Vi har en helhetlig tilnærming med utgangspunkt i lokal tilstedeværelse og tverrfaglig kompetanse og samarbeid. Gjennom nyskaping og innovasjon, og med formålet «Hver dag forbedrer vi hverdagen», søker vi stadig etter mer bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger. Vi er et medarbeider-eid rådgiverselskap, og våre 5 100 medarbeidere er fordelt på rundt 130 kontorer, hovedsakelig i Norden. Hvert år løser vi tusenvis av små og store oppdrag for private og offentlige kunder, innen blant annet bygg og eiendom, samferdsel, arkitektur, fornybar energi, vann og avløp, industri, sikkerhet, miljø og IT.

Kontaktperson

Profilbilde av Stein Erik Skilhagen
Stein Erik Skilhagen
Divisjonsdirektør