Norconsultprisen til Alex Klein-Paste

Nyheter
07. november 2014

På årets Bygg- og miljødag ved NTNU ble Norconsults pris for beste pedagogiske prestasjon gjennom det siste studieåret tildelt førsteamanuensis Alex Klein-Paste.

Det var Tom Baade-Mathiesen, direktør i Norconsult (til venstre på bildet) som overrakte prisen til Klein-Paste som hovedsaklig underviser i faget Rehabilitering og drift av veger.

- Vi har hørt at når studentene går ut døra etter en forelesningstime med Alex er sikre på at de har valgt riktig studieretning. Det er slike som ham som trengs for å skaffe norsk samferdsel flere og dyktige ingeniører, sa Baade-Mathiesen.

Studentene som nominerer
Det er studentene som nominerer kandidater til denne prisen og i sin begrunnelse skriver de:
Alex har en egen evne til å gjøre stoffet, som på papiret virker tørt og teoretisk, forståelig og spennende for kresne vegstudenter. Selv en dobbeltime om vegsaltets kjemiske egenskaper – midt i lunsjtid – fyker av gårde når det er Alex som står foran tavla. «Less is more»; tavle og kritt er fremdeles den beste måten å få oss til å forstå de viktige tingene, og det vet denne mannen. Forklaringene og sammenligningene kan i første omgang virke simple og tåpelige, men gir de mening? Ja, det er akkurat det de gjør. Han er også et godt eksempel på at når en foreleser er engasjert og i godt humør smitter dette over på studentene.

-Øvingsopplegget til Alex er virkelighetsrelatert og forbereder studentene på arbeidslivet. Oppgavene er dagsaktuelle i tillegg til at de er morsomme og enkelt utformet, gjerne som en liten historie. På denne måten "lurer" han studentene til å løse vanskelige problemstillinger og skaper gode diskusjoner blant studentene, fortalte Baade-Mathiesen i begrunnelsen for valg av vinner.

Kontaktperson

Nyheter

- av 288