Per Kristian Jacobsen blir konsernsjef i Norconsult

Nyheter
10. desember 2013

Styret i Norconsult har ansatt Per Kristian Jacobsen som ny konsernsjef i selskapet. Per Kristian Jacobsen vil tiltre stillingen når John Nyheim fratrer ved oppnådd aldersgrense i juni 2014. 

Per Kristian Jacobsen

Per Kristian Jacobsen (1957) er sivilingeniør i Teknisk Kybernetikk fra NTH i 1984 og har bred erfaring fra lederstillinger i en rekke virksomheter de siste 25 år. Han har blant annet vært administrerende direktør i Solberg & Andersen AS, i IT Fornebu AS og i Heidenreich Holding AS, samt konsernsjef i Tandberg Data ASA. Videre var han Executive Vice President i Landis & Gyr AG i Sveits på 1990-tallet. Han kjenner også godt til Norconsult etter å ha vært styreleder i selskapet de siste åtte årene.

Styret i Norconsult har siden våren 2013 arbeidet systematisk og planmessig for å forberede overgangen når John Nyheim etter selskapets interne policy trer tilbake som konsernsjef ved fylte 62 år i juni neste år. Da Per Kristian Jacobsen meldte seg som kandidat til stillingen, trådte han umiddelbart ut av styret mens prosessen pågikk. Han har nå trukket seg fra styret på permanent basis.

«Vi er veldig fornøyd med at Per Kristian Jacobsen påtar seg denne oppgaven» sier styreleder Jan Oksum. «Styret er overbevist om at han har de egenskaper som trengs for å videreføre selskapets svært positive utvikling under John Nyheims ledelse de siste 13 årene».

«Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Norconsults ansatte i inn- og utland i løpet av neste år, samt møte kunder og samarbeidspartnere» sier Per Kristian Jacobsen. «Det er med stor grad av ydmykhet jeg vil ta over etter John Nyheim, men jeg er trygg på at med alles bidrag vil vi sammen lykkes i å gjøre Norconsult-konsernet enda sterkere i årene som kommer».

Kontaktperson

Nyheter

- av 288