Energidivisjonen tar BIM "to the Big Screen"

Nyheter
19. januar 2015

Norconsults Energidivisjon jobber aktivt med og er i front på prosjektering i BIM (Building Information Modeling) med markedets mest avanserte verktøy.

BIM

Begrepet BIM innebærer mer enn kun 3D modellering. Om all informasjon samt prosedyrer og kommunikasjon mot byggherre og entreprenør legges inn i modellen, kan dette minimalisere produksjon av tegninger som arbeidsunderlag og FDV dokumentasjon. På denne måten kan man unngå å gjøre en arbeidsprosess flere ganger.

Norconsult med markedets mest avanserte verktøy
For å gjøre dette enklere og bedre har Norconsult anskaffet multitouch 84'' ultra HD skjerm fra SMART Technologies. Dette er det mest avanserte markedet har å tilby og gir brukerne mulighet til å åpne 3D modeller, 2D tegninger, bilder og dokumenter i krystallklar 4K oppløsning for prosjektgjennomgang og dokumenterbar kontroll. Dette bidrar til å unngå misforståelser, gjøre kollisjonssjekk, raskere finne løsninger og sikre enighet i plenum.

SMART har både hard- og software løsninger som skal ivareta samhandling mellom en gruppe mennesker på en effektiv måte. Den fysiske opplevelsen av "finger og penn på skjerm" med et HD/4K innhold til hvordan man kan nyttiggjøre BIM verktøy som Navisworks og Solibri har fått stor oppmerksomhet i utviklingen. Det finnes i dag et utall interaktive løsninger på markedet, men kun et fåtall som ivaretar disse til dels smale og tidvis avanserte applikasjonene.

Les mer om SMART for AEC her

Kontaktperson

Profilbilde av Knut Dagfinn Helgesen
Knut Dagfinn Helgesen
Fagekspert

Nyheter

- av 288