Norconsult blir hovedeier av ASES

Nyheter
03. oktober 2016

Norconsult har kjøpt 80 prosent av aksjene i aksjeselskapet Svenskt Klimatneutralt Boende. Det betyr at Norconsult nå eier 100 prosent av selskapet og dermed også det patentsøkte produktet ASES.

I 2012 kjøpte Norconsult 20 prosent av selskapet Svenskt Klimatneutralt Boende og har siden den gang bidratt i utviklingen av energilagringssystemet ASES – Active Solar Energy Storage. ASES innebærer at man ivaretar, sesonglagrer og gjenvinner solenergi i bygninger – både om sommeren og om vinteren.

Konseptet er i tråd med Norconsults visjon om å skape verdier for samfunnet gjennom et aktivt samfunns- og eierengasjement. Ettersom den tidligere eieren, Skräddaregården Erikstorp AB og konsernsjef Jan-Erik Eskilsby, har besluttet å avvikle sitt engasjement i selskapet, er det naturlig at Norconsult kjøper de resterende aksjene.

Kan bygge svært energieffektive passivhus

Teknologien har blitt testet siden 2008 og kan brukes til å bygge svært energieffektive passivhus, uten å måtte ta hensyn til passivhusenes arkitektoniske begrensninger. Teknologien kan implementeres i alle typer bygninger for å redusere driftskostnadene, noe som sørger for betydelige årlige besparelser for grunneieren.

ASES tar utgangspunkt i at bygningen varmes opp ved hjelp av solenergi hele året. Den store mengden solenergi som produseres i løpet av sommeren, lagres til vinteren og brukes når den trengs mest. Systemet anbefales først og fremst for nybygg, men kan i mange tilfeller også brukes i eksisterende bygninger for å redusere klimapåvirkningen.

Norconsult ser dette som en mulighet til å fortsette å bygge så effektivt som mulig, samtidig som det er bra for både miljøet, lommeboken og samvittigheten.

ASES ivaretar, sesonglagrer og gjenvinner solenergi i bygg - sommer som vinter.

Kontaktperson

Solveig Emilsen
Senior kommunikasjonsrådgiver

Nyheter

- av 288