Norconsult finalist til internasjonal BIM-pris

Nyheter
09. november 2016

Med vannkraftprosjektet Vamma 12, er Norconsult en av finalistene til AEC Excellence Awards, en internasjonal BIM-konkurranse. Vinneren kåres i USA 16. november.

Prisen deles ut på Autodesk University, verdens største BIM-konferanse. Konferansen samler mer enn 10 000 deltakere fra hele verden, og går av stabelen i Las Vegas 15. til 17. november. Selve prisutdelingen skjer på konferansens andre dag.

162 prosjekter fra 29 ulike land er nominert til AEC Excellence Awards. Vamma 12-prosjektet er nominert i kategorien «Energy and Natural Resources».

Norconsult med innlegg om fullintegrert BIM

Vamma 12-prosjektet er for tiden under oppføring i Skiptvedt kommune i Østfold. Prosjektet gjennomføres i sin helhet basert på BIM (Building Information Modelling). Det leveres ikke tegninger til byggeplassen, men oppdaterte digitale modeller med all informasjon som trengs for å bygge anlegget. BIM sikrer kvaliteten på tvers i prosjektet og gir blant annet full innsikt i «hvordan det blir», muliggjør løpende samkjøring av alle fag og kollisjonskontroller, reduserer feil i utførelsen og gir automatisert mengdekontroll som også gir god kostnads- og fremdriftskontroll.

Norconsult skal holde innlegg om Vamma 12 på Autodesk University: Marius Jablonskis og Kristoffer Bugge vil presentere fullintegrert BIM ved å dele sine erfaringer fra det papirløse vannkraftprosjektet som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Norconsult med komplett prosjektering på Vamma

Norconsult har ansvar for den komplette prosjekteringen, og har utarbeidet forespørsler for fagene bygg, maskin og elektro. I tillegg er Norconsults fagspesialister innen arkitektur, lavspent-elektro, vann og avløp, VVS, CFD-analyse, bygningsfysikk, geoteknikk og ingeniørgeologi involvert i prosjektet. Oppdragsgiver er Hafslund, og entreprenør er AF Gruppen.

Vil du vite mer?

 

 

Building Information Modeling (BIM)

Vamma 12-prosjektet er nominert til internasjonal BIM-pris.
(Illustrasjon: Norconsult)

Kontaktperson

Solveig Emilsen

Nyheter

- av 288