Norconsult omtalt i Dagens Næringsliv 07.05.2016

Nyheter
09. mai 2016

"Det rådgivende ingeniørkonsernet Norconsult søker etter flere ingeniører i krisebyen Stavanger. Selskapet tjener penger som aldri før", står det i Dagens Næringsliv-saken om Norconsult som var på trykk 7. mai 2016.

DN-saken hadde tittelen "Oppbemanner i krisetid".

Det ansatteeide Norconsult øker bemanningen i hovedsak av ingeniører med en blanding av nyrekruttering og oppkjøp.

– Vi fikk ifjor 250 nye medarbeidere og gjennomførte fire oppkjøp. I og med at det er en del som slutter blant annet som følge av naturlig avgang, fikk vi ifjor en nettoøkning på rundt 100 ansatte, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

Nå har selskapet 3000 ansatte hvorav 2200 i Norge.

Og flere skal det bli. I oljekrisebyen gjør Norconsult det motsatte av flere selskaper. Istedenfor å si opp ingeniører, søker selskapet etter nye ansatte.

– Vi har utlyst åtte nye ingeniørstillinger i Stavanger. Der får vi mange søkere. Jeg håper det også kommer inn mange gode søkere, sier Jacobsen.

Her kan du laste ned DN-saken som PDF.

Tekst og bilde er gjengitt med tillatelse fra journalist Øyvind Finstad/ Dagens Næringsliv.

Oppbemanner i krisetid

I dag har Norconsult 87 ansatte i Stavanger-området, som har hendene fulle. Særlig omfatter det oppdrag innen samferdsel, blant annet med planleggingen av den nye veistrekningen mellom Lyngdal og Stavanger. (Foto: Per Ståle Bugjerde/ Dagens Næringsliv)

Kontaktperson

Profilbilde av Benedicte Bratt Jakhelln
Benedicte Bratt Jakhelln
Seniorrådgiver

Nyheter

- av 285