Tredje kvartal 2016: Norconsult leverer solide resultater

Nyheter
30. november 2016

Norconsult leverte solide resultater i tredje kvartal: – Vi har hatt et høyt aktivitetsnivå i kvartalet. Flere nye kontrakter er signert, i tillegg har vi åpnet nye kontorer i Norge og internasjonalt, sier konsernsjef Per Kristian Jacobsen.

Omsetningen utgjorde 831,8 millioner i tredje kvartal 2016 (opp 7,2 millioner sammenlignet med samme kvartal 2015), noe som gir en brutto omsetningsvekst på 0,9 prosent. Dette til tross for ca to prosent færre arbeidstimer i den norske virksomheten. Driftsresultatet for kvartalet ble 81,7 millioner (77,6 millioner), mens driftsmarginen endte på 9,8 prosent (9,4 prosent). Så langt i år utgjør omsetningen 2 998,4 millioner, som innebærer en omsetningsvekst på 5,9 prosent hittil i år.

– Norconsult leverer solide resultater i et krevende marked. Vi er stolte av at vi ekspanderer og styrker lønnsomheten i et marked med pressede timepriser og sterk konkurranse i Norge og internasjonalt. I tredje kvartal har vi hatt et høyt aktivitetsnivå med både kontoråpninger og nye kontrakter, sier Jacobsen.

Tredje kvartal er tradisjonelt et utfordrende kvartal på grunn sommerferieavvikling, allikevel er lønnsomheten til selskapet forbedret.

Flere kontoråpninger

Norconsult er Norges største, og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden. Selskapet har omlag 3 100 medarbeidere, fordelt på 84 kontorer i Norge og internasjonalt. Nylig åpnet Norconsult kontorer på New Zealand. Med datterselskaper i Malaysia og på Filippinene utgjør Norconsults tilstedeværelse i Sørøst-Asia og Stillehavet nå cirka 100 medarbeidere. I Danmark åpnet selskapet nytt kontor i Viborg, og styrker med det sin posisjon på Jylland. I Sverige har Norconsult åpnet kontor i Halmstad, og i Norge på Voss.

God ordreinngang

Av nye oppdrag i tredje kvartal kan vi særlig trekke frem detaljprosjektering Nedre Otta Kraftverk for Eidsiva Vannkraft AS, anleggsledelse og detaljprosjektering for Jotun AS, elektrifisering av Trønder- og Meråkerbanen for Jernbaneverket, samt reguleringsplan riksvei 41/451 Kjevikveien for Statens Vegvesen. Norconsult har også vunnet rammeavtaler på rådgivertjenester innen samferdselsteknikk, kommunalteknikk, natur og miljø med kommunene Lillehammer, Øyer, Gausdal, Ringebu, Sør-Fron og Nord-Fron.

Stadig mer attraktiv blant seniorene

Norconsult har klatret fem plasser opp fra i fjor, og ligger nå på en solid andreplass på årets Universum Professional-undersøkelse, der yrkesaktive ingeniører rangerer sin drømmearbeidsgiver. Undersøkelsen er gjennomført blant nesten 2 500 yrkesaktive ingeniører innenfor bransjene teknologi og naturvitenskap. Rangeringen plasserer Norges største rådgiverselskap helt i tet, bare slått av Statoil.

Solid fundament for videre vekst

Norconsults tilstedeværelse og markedsposisjon i Norge og internasjonalt, kombinert med bred kompetanse og erfaring innen en rekke markedsområder, danner grunnlag for videre vekst.

  

**
Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fem verdensdeler. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Av selskapets 3 100 medarbeidere arbeider om lag 2 300 i Norge. Norconsult har 84 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika i Bærum. Selskapet er eid av egne medarbeidere.

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen i Norconsult.
(Foto: Norconsult)

Kontaktperson

Solveig Emilsen

Nyheter

- av 288