Norconsult Informasjonssystemer har bidratt til at norgeskart.no er lansert i ny drakt

Nyheter
04. april 2017

I mars 2017 lanserte Kartverket sin mest populære tjeneste, Norgeskart.no, med nytt design og forbedret funksjonalitet. Norconsult Informasjonssystemer har samarbeidet tett med Kartverket under utvikling av løsningen.

Visjonen for prosjektet var å lage en «State-of-the-art» kartløsning som skulle være et utstillingsvindu for Kartverket sine tjenester og data.

Norgeskart.no er det mest detaljerte og oppdaterte norgeskartet som er tilgjengelig på nett. Kartdataene hentes direkte fra Kartverkets databaser, som oppdateres ukentlig med flere tusen nye og endrede objekter; fra nye veitraseer og elveløp, til stier og hyttefelt.

Brukervennlighet i fokus

Gjennom utviklingen har det vært stort fokus på brukeropplevelse og brukervennlighet. Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) og Kartverket har hatt et tett samarbeid, og brukernes tilbakemeldinger på den gamle løsningen har vært brukt for å sikre at brukernes behov dekkes i den nye løsningen. Designet er tilpasset både mobil, nettbrett og pc. Løsningen har fokus på hva brukeren kan finne ut eller gjøre, ut fra det stedet han/hun har valgt i kartet.
Noe av det du kan gjøre er å:

  • Se eiendomsinformasjon
  • Lage nødplakat
  • Lage turkart
  • Se stedsnavninformasjon
  • Se og transformere koordinater

Tegn og del dine egne kart med andre

I tillegg er det utarbeidet et nytt tegneverktøy som gir brukeren mulighet til å lage egne kart som kan deles med andre. Skal du ut på tur, kan du markere traseen din i kartet og hente ut høydeprofilen. Utforsk ytterligere funksjonalitet på norgeskart.no 

Norconsult Informasjonssystemer har samarbeidet
tett med Kartverket under utvikling av løsningen for nye norgeskart.no

Kontaktperson

benedicte bratt jakhelln

Nyheter

- av 288