Bruhagen Barneskole

Innredning av ny barneskole på Averøy
Prosjektnavn
Bruhagen Barneskole
Kunde
Averøy Kommune
Sted
Norge
Periode
2010-2011
Nøkkeltall
3200 kvadratmeter

Oppdraget

Nybygget barneskole og SFO for 280 elever og ca 55 ansatte. Interiørarkitektene ble engasjert av Averøy kommune for å koordinere og gjennomføre bruksprosessene og utforme skolens interiør i form av løst inventar og skilting. Interiørarkitektene hadde også ansvar for å utarbeide tilbudsunderlag for alle berørte innkjøp og evaluering av disse samt oppfølging i gjennomføringsfasen.

Løsningen

Prosjektet ble gjennomført i tett samspill med brukerrepresentantene og byggherre. Interiørarkitekten ledet brukerprosessene og kartlegging av behov, intensjoner og forventninger gjennom en rekke workshops og brukermøter. Interiørarkitekten arbeidet ut løsningsforslag og sørget for å ivareta helhet, kvalitet i de innspill som lå til grunn fra brukerne. Det ble tatt utgangspunkt i arkitektenes og byggets fargekonsept for videre utforming av interiørmessige løsninger. Dette gjenspeiles i fargesetting av møbler, glassdekor og skilting. Byggets interiør har gode kvaliteter med bruk av naturmaterialer i tre og skifer. Løst inventar og glassdekor har friske fargeinnslag hvor det har vært vektlagt at stoler, bord og øvrig inventar skal være robuste men tiltalende. Møblering i atrium er spesielt utformet med hensyn til akustiske egenskaper og at disse skape minimalt av støy ved bruk. Stoler er utført i gummimateriale og bordplater har støydempende topp-plater. Dette gjør at artiumen oppleves behagelig under aktiv bruk av både skole og SFO.

Resultatet

Tidlig involvering i prosjektet med ansvar for byggets totale innredning og godt samspill med brukere, byggherre og arkitekt har gitt en unik og gjennomført helhet både ute og inne.

Kontaktperson

Profilbilde av Hilde Wilmot
Hilde Wilmot
Fagspesialist