Fanatorget støytiltak

Forprosjekt til overbygg på lekeplass med støyskjermfunksjon på oppdrag fra Bergen kommune
- et stille, lunt sted for lek.
Prosjektnavn
Fanatorget støytiltak
Kunde
Bergen kommune
Sted
Norge
Periode
2020

Oppdraget

Bergen kommune ønsket forslag til et overbygg med støyskjermfunskjon på Fanatorget
lokalpark, i forbindelse med et prosjekt Norconsult har for kommunen med prosjektering av
åtte lekeplasser/lokalparker som skal rehabiliteres.

Løsningen

I parken ligger en flott akebakke med organisk form som inspirerte arkitektene. De naturlige kurvene i landskapet legges til grunn for å skape et lekent og organisk formspråk på lekeplassen.

Bygget skjermer lekeplassen for både vegstøy og nordavind og skaper en lun og stille sone for opphold.

Taket og veggene skjermer for regn og plexiglass-platene gir innsyn for sosial kontroll og trygghet.

LED monteres i topp- og bunn av plexiglass-platene og skaper en glødende effekt med indirekte belysning.

Materialer: Treverk (kebony) og plexiglass. Stål for innvendig struktur.

Skjermen er del av et forprosjekt. Det er ikke endelig avgjort om skjermen blir bygget på Fanatorget

Kontaktpersoner

Profilbilde av Hélia Albuquerque
Hélia Albuquerque
Sivilarkitekt MNAL - Seniorrådgiver
Profilbilde av Katrine Myklestad
Katrine Myklestad
Prosjektleder