Fornebuporten

Med bakgrunn i ledende tverrfaglig kompetanse ble Norconsult valgt til samarbeidspartner og rådgiver innenfor en rekke fag på det multifunksjonelle bygget Fornebuporten.
Prosjektnavn
Fornebuporten
Kunde
HENT Entreprenør
Sted
Norge
Periode
2013-2016
Nøkkeltall
83 000 kvm bygningsmasse og 30 mål uteområder

Oppdraget

Aker-konsernet skal bygge kontorer for en rekke av sine datterselskaper. Prosjektet heter Fornebuporten, og ligger ved inngangen til den nye bydelen på Fornebu. Bygget skal bli et multifunksjonelt knutepunkt med kontorlokaler for morselskap og datterselskaper, ulike typer næringslokaler, park og muligheter for underjordisk T-banestasjon for fremtidens Fornebubane. Fornebuporten har store dimensjoner med til sammen 83 000 kvm bygningsmasse. Det består av to like bygg, med et stort torg og parklandskap mellom. Fra torget går det trapper ned til et 700 kvm stort atrium. Derfra er det inngang til blant annet treningssenter, garasjer og en fremtidig T-banestasjon. Med bakgrunn i vår ledende tverrfaglige kompetanse blir Norconsult valgt til samarbeidspartner og rådgiver innenfor fagene geoteknikk, ingeniørgeologi, konstruksjon, ventilasjon, vvs, elektro, brann, akustikk, bygningsfysikk og landskapsarkitektur.

Løsningen

Fornebuporten er et prosjekt med spennende arkitektur. Det innebærer kreative og ofte krevende løsninger der arkitektur skal møte forskriftskrav. Det er et svært tett samarbeid mellom DARK arkitekter, Norconsult og oppdragsgiver HENT Entreprenør. Norconsult leverer alle ingeniørfag innenfor en relativt kort, men hektisk prosjektperiode. Et så omfangsrikt og komplisert prosjekt krever åpenhet, faglig styrke, smidige og hardt arbeid. Prosess- og modelleringsverktøyet BIM gjør prosjekteringen mer dynamisk og løsningsorientert, slik at også uventede situasjoner og utfordringer raskt kan løses underveis.

Resultatet

Fornebuporten ble bygget ferdig 2016 og er laget for at Aker-konsernets ansatte og leietakere skal ha et godt sted å jobbe - med flotte kontorlokaler, uteområder, og fasiliteter som matbutikk, bakeri, restaurant og treningssenter. På sikt også med egen T-banestasjon i underetasjen. Dette er et prosjekt for fremtiden.

"Norconsult har høy kompetanse innenfor byggfag. Jeg er glad jeg hadde dem med."

Thomas Grøttvik, prosjektleder HENT Entreprenør

Kontaktperson

Profilbilde av Bjørn Morten Olesen
Bjørn Morten Olesen
Seniorrådgiver