Herøy Høydebasseng

Prosjektering av utkikkspunkt i tilknytning til høydebassenget på Langåsen i Herøy kommune i Nordland, bygget skal fungere som et turmål.
Prosjektnavn
Herøy Høydebasseng
Kunde
Herøy Kommune
Sted
Norge
Periode
2017
Nøkkeltall
Høydebasseng som rommer ca 20 000 liter vann.

Oppdraget

Utformingen til Herøy høydebasseng skal gi besøkende ly for været og en spektakulær utsikt fra taket.

Løsningen

Høydebassenget kles inn med spiler i tre, som gjengir omgivelsene. Der kledningen trekkes opp lages sittebenker med ly for været. Kledningen lyssettes og konturene av fjellene rundt, som er gjenspeilet i kledningen, vil bli enda tydeligere. En spiraltrapp gir tilgang til taket og en spektakulær utsikt. Her brytes bassengets runde form opp av gangbaner og benker. Tavler med informasjon forteller deg om det mektige landskapet rundt og historier fra omgivelsene. En scene gir muligheter for konserter og opptredener i naturen

Resultatet

Høydebassenget er bygget og er i bruk i dag. Spilekledningen med sitteplasser i ly for været samt tilgangen til panoramautsikten på taket er neste steg, og vil gjøre bassenget til et attraktivt turmål.

Aktuelle fag og tjenester

Kontaktperson

Profilbilde av Markus Rønning
Markus Rønning
Avdelingsleder arkitektur