Hogsnes sykehjem

Tønsberg Kommune inviterte i september 2017 til en begrenset plan- og designkonkurranse for kommunens nye sykehjem på Hogsnes. En enstemmig jury kåret Norconsult sitt forslag til konkurransens vinner.
Prosjektnavn
Hogsnes Sykehjem
Kunde
Tønsberg Kommune
Sted
Norge
Periode
2018-2021
Nøkkeltall
13 800 m² BTA

Oppdraget

Norconsult har utarbeidet et nytt sykehjem for Tønsberg Kommune, som føyer seg naturlig inn i omgivelsene, med en skala godt tilpasset omkringliggende landskap og nabobebyggelse.

Løsningen

Det nye sykehjemmet har et klart og lesbart hovedgrep og er organisert som fire "nabolag" over to plan bundet sammen med en felles "gate" under tak. Gaterommet som er byggets kommunikasjonsakse er romslig utformet, med åpenhet og god kontakt med mellom etasjene og de ulike avdelingene. Avdelingene er utformet for å skape en følelse av hjemlighet, har en god skala og fine henvendelser mot innholdsrike uterom. Fra hver av de fire nabolagene har beboerne tilgang til skjermede uteareal i form av hager og terrasser.

Resultatet

Prosjektet er planlagt å stå ferdig til sommeren 2021.

Kontaktpersoner

Profilbilde av Per Heggenhougen
Per Heggenhougen
Oppdragsleder
Profilbilde av Vincenzo Grosso
Vincenzo Grosso
Medarbeider