«Krona» ved Romsdalsmuseet

«Krona» ved Romsdalsmuseet er et markant arkitektonisk bygg i massivtre. I samarbeid med Romsdalsmuseet har Norconsult bidratt med prosjektering av utfordrende tekniske løsninger innen byggeteknikk, VVS og elektro sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter.
Prosjektnavn
«Krona» ved Romsdalsmuseet
Kunde
Stiftelsen Romsdalsmuseet
Sted
Norge
Periode
2014-2016
Nøkkeltall
3500 m2, 145,5 mill.

Oppdraget

«Krona» ved Romsdalsmuseet er et nytt publikums- og magasinbygg med formål å formidle lokal historie fra Romsdal, og å oppbevare mer 20 000 gjenstander, 2 millioner fotografiske negativer og 400 hyllemeter arkiver. I tillegg til publikumsarealer finner vi i underetasjen gode brann- og tyverisikre magasiner for tusenvis av gamle gjenstander, millioner av historiske fotografier og flere hundre meter lokalt kildearkiv. I tillegg er det verksteder for konservering og restaurering av bygninger.

Løsningen

Norconsult har bidratt med prosjektering av utfordrende tekniske løsninger innen byggeteknikk, VVS og elektro sammen med Reiulf Ramstad Arkitekter.

Resultatet

Romsdalsmuseet i Molde har fått på plass 3.500 kvadratmeter tidsmessige lokaler som i hovedsak skal brukes til to formål: Formidling og bevaring.

Kontaktperson

Profilbilde av Jan Kåre Iversen
Jan Kåre Iversen
Regiondirektør Region Midt