Temporære byrom i Tromsø

Et prosjekt sammen med NODA, Norconsult, Asplan Viak og Fra Innersida. Oppdraget var å designe en transportabel paviljong som skulle plasseres på Torg 1 v/Havneterminalen i Tromsø.

Prosjektnavn
Temporære byrom i Tromsø
Kunde
Nordnorsk design- og arkitektursenter (NODA)
Sted
Norge
Periode
2021
Nøkkeltall
9 m2 BRA

Oppdraget

Nordområdene blir stadig mer mangfoldige. Det å legge til rette for arenaer for krysskulturelle møter og samhandling er sentralt for å utnytte potensialet som dette mangfoldet gir. Det offentlige byrommet foran Havneterminalen oppleves som et stort og tomt uterom. Det oppleves som kaldt med mye gjennomgående betong og stein. Det er i dag ingen vegetasjon i byrommet å hvile øyet på.

Løsningen

Prosjektet har valgt en fargepalett som refererer til årstidene. Farget glass som danner tak og vegger vil skape et lysspill til innholdet i paviljongene. Når solen beveger seg, opprettes nye mønstre og fargekombinasjoner som holder stedet dynamisk hele dagen. Det vil bli mulighet for å sette seg ned, sanse, leke og lese en bok, oppholde seg, men være skjermet for vær- og vind. Møte andre mennesker i byrommet og se på utsikten utover mot Malangen og Tromsøysundet.

Kontaktpersoner

Profilbilde av Oskar Hjellbakk
Oskar Hjellbakk
Landskapsarkitekt
Profilbilde av Elin Delmar
Elin Delmar
Arkitekt