Norconsults podcast "Prosjektkontoret" har fokus på samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur.

Med podcasten skal vi bidra til å spre de gode historiene om store og små prosjekter, der vi får vist frem hvordan vi skaper verdi for kundene våre gjennom «den lille store forskjellen»

I Prosjektkontoret vil lytterne få høre om spesifikke prosjekter, fagområder og aktuelle problemstillinger. Med 20.000 årlige prosjekter og hundrevis av fagfelt over hele landet, er det mer enn nok å ta av.

Vårt mål er at Prosjektkontoret skal være like interessant å høre på for fagfolk og studenter som samfunnsengasjerte mennesker generelt. Det skjer utrolig mye spennene innenfor våre fag i disse dager, både med smarte byer, bærekraft og ny teknologi. Dette er noe som bør appellere til de aller fleste.

Du finner Prosjektkontoret i de aller fleste podcastspillere.  Ikke glem å abonnere på Prosjektkontoret, så får du den nyeste episoden rett inn i spilleren din.

Du finner Prosjektkontoret blant annet på Acast, på Spotify og i iTunes

Episode 1: Trysfjordbrua


Ketil Søyland, Hege Njå Bjørkmann, Andreas Bratlie, Christian Kamhaug (denne episoden ble spilt inn i slutten av februar 2020)

Trysfjordbrua på E39 Kristiansand vest - Mandal øst blir den lengste at sitt slag med sine 534 meter når den åpner i 2022

Norconsult har prosjekteringsansvar på broen, som vil få et karbonfotavtrykk som er inntil 20 prosent lavere enn tilsvarende broer på grunn av innovative løsninger i konstruksjonen.

Vi tar en prat med prosjektdirektør Ketil Søyland og broingeniør Andreas Bratlie om brokonstruksjon, innovasjon, bærekraft ... og vannkarafler og Ferrarier.

Du kan følge med på utviklingen av Trysfjordbrua og resten av prosjektet her

Episode 2: Vamma 12


Hege Njå Bjørkmann, Kristoffer Bugge og Christian Kamhaug (denne episoden ble spilt inn i slutten av februar 2020)

Vi har fått med oss BIM-strateg i Norconsult Kristoffer Bugge til å fortelle oss om elvekraftverket Vamma 12.

Dette er ikke bare det største elvekraftverket i Norge, det er også et prosjekt som har høstet internasjonal anerkjennelse som heldigitalt prosjekt. Vi snakker om BIM, digitale prosjekter og elvekraft.

Det knyttes spesiell interesse til dette prosjektet fordi det utføres fullt ut basert på Building Information Modelling (BIM), som omfatter alle fag. Det leveres ikke tegninger til byggeplassen, men oppdaterte digitale modeller med all informasjon som trengs for å bygge anlegget. BIM sikrer kvaliteten på tvers i prosjektet og gir blant annet full innsikt i «hvordan det blir», muliggjør løpende samkjøring av alle fag og kollisjonskontroller, reduserer feil i utførelsen og gir automatisert mengdekontroll som også gir god kostnads- og fremdriftskontroll.

Profilbilde av Christian Kamhaug
Christian Kamhaug
Senior kommunikasjonsrådgiver