300 deltakere på Samfunnskonferansen 2018

09.oktober 2018

Grønn horisont – veien mot fremtiden og «Har vi skjønt hva vi skal leve av i fremtiden, og hvordan vi skal leve?» var temaer som ble drøftet da Norconsult inviterte kunder og samarbeidspartnere til Samfunnskonferansen 25. september. 300 deltakere møttes til en innholdsrik dag.

General Manager i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen, holdt et svært engasjerende foredrag på Samfunnskonferansen 2018. (Foto: Norconsult)
General Manager i Microsoft Norge, Kimberly Lein-Mathisen, holdt et svært engasjerende foredrag på Samfunnskonferansen 2018. (Foto: Norconsult)

Se video fra dagen her.

Det var andre gangen Norconsult inviterte til Samfunnskonferansen, en viktig samlingsarena for å diskutere de store problemstillingene vår bransje står overfor i årene som kommer. Norconsult er opptatt av å skape en bevissthet rundt de viktigste endringene som må til for møte en bærekraftig utvikling, nye kompetansekrav, endrede levevilkår og økt endringshastighet.

Variert program

Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum, åpnet konferansen og konsernsjef i Norconsult, Per Kristian Jacobsen ønsket velkommen til et variert program. Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund, var konferansier.

  • Leder for Microsoft i Norge, Kimberly Lein-Mathisen, fortalte oss hvordan teknologien vil drive Norge og verden fremover i årene som kommer.

  • Jernbanedirektør Kirsti Lovise Slotsvik ga et innblikk i hvordan vi skal transportere det vi skal leve av i fremtiden.

  • Arkitekt Gudmund Stokke i Nordic — Office of Architecture ga et eksklusivt innsyn i planene for det nye regjeringskvartalet.

  • Årets kvinnelige teknologigründer Grete Sønsteby, holdt foredraget: Møkkarevolusjon! Fra møkk til verdifulle ressurser.

  • Tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem, presenterte viktige drivkrefter for veksten i norsk økonomi og stilte spørsmålet: Kan velferdsstaten finansieres på lang sikt?

  • Et bevis for at dataspillferdigheter bør settes på CV-en, kom fra sivilingeniør Arne Moe Lysaker i Norconsult, som viste oss hvordan digitaliseringen skaper helt nye samarbeidsformer.

  • Næringsministerens statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen, åpnet opp om Bodøs Ny by, Ny flyplass, og hvordan det å redde verden er en god forretningsidé.

I tillegg presenterte ungdomspolitikere, ingeniør-, arkitektur- og designstudenter sine visjoner for fremtidens by, som blant annet var tema i årets topplederdebatt. Sistnevnte med Kirsti Lovise Slotsvik, direktør i Jernbanedirektoratet; Ole Erik Almlid, fungerende administrerende direktør i NHO; Jan Chr. Vestre, CEO i Vestre AS; Rachel Troye, prorektor og instituttleder ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Se video fra dagen her.