Utvikling av Hvor?-appen for Kartverket

Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) har i nært samarbeid med Kartverket utviklet deres nyeste app "Hvor?". Appen gir deg tilgang til kart over hele Norge uten at du trenger å være tilkoblet nett.
Prosjektnavn
Hvor?-appen
Kunde
Kartverket
Sted
Norge
Periode
2020

Oppdraget

Kartverket er ansvarlig for å forvalte norske kartdata og ønsket å sikre at det finnes en app med de aller mest detaljerte kartene, som alltid er oppdaterte og som fungerer uten nettverk. Dette er viktig ut fra et beredskapsperspektiv. Kartverket ønsket oppgradering av eksisterende løsning som brukerne opplevde som vanskelig å bruke.

Løsningen

Appen ble utviklet med et tett og godt samarbeid med Kartverket som hele tiden har vært tydelig på at de ikke ønsker å lage en komplisert app. Appen skal være tilgjengelig for alle, og veldig enkel å bruke.

Resultatet

Appen lar deg laste ned turkart over Norge i 1:50.000 til mobilen. GPS sørger for at du alltid vet hvor du er i kartet, selv i områder uten mobildekning. Brukerne laster ned kart pr. fylke. Når brukeren har gjort dette lagres det et tidsstempel, og etter en viss tid får du beskjed om at kartet kan fornyes. Hvis du laster ned fylket du skal på tur i før du drar, er du sikret å ha kartene du trenger i lomma. I tillegg kan du for eksempel lage bokmerker med dine favorittsteder, gjøre stedsnavnsøk og måle avstand mellom punkter. Appen er tilgjengelig i AppStore og Google Play.

Kontaktperson

Profilbilde av Cathrine Marstein Engen
Cathrine Marstein Engen
Avdelingsleder GIS og kommunal forvaltning