Velkommen til Samfunnskonferansen 2018

25. september diskuterer vi tematikken "Har vi skjønt HVA vi skal leve av i fremtiden, og HVORDAN vi skal leve?" ut fra flere ulike perspektiver.

Samfunnskonferansen 2018 byr på en dag fullspekket med engasjerende foredragsholdere og debattanter fra næringsliv, politikk og akademia. Kunnskap og kompetanse, fremtidens byer og endringshastighet på veien mot heldigitale leveranser er bare noen av temaene som vil belyses.

På programmet står: 

  • Et eksklusivt innsyn i planene for det nye regjeringskvartalet, av arkitekt Gudmund Stokke i Nordic — Office of Architecture.
  • Tidligere sentralbanksjef Svein Gjedrem, som presenterer viktige drivkrefter for veksten i norsk økonomi og spør: "Kan velferdsstaten finansieres på lang sikt?"
  • Foredraget "Møkkarevolusjon!" Fra møkk til verdifulle ressurser, av årets kvinnelige teknologigründer Grete Sønsteby.
  • Leder for Microsoft i Norge, Kimberly Lein-Mathisen, som forteller oss hvordan teknologien vil drive Norge og verden fremover i årene som kommer.
  • Et innblikk i hvordan vi skal transportere det vi skal leve av i fremtiden, fra jernbanedirektør Kirsti Lovise Slotsvik.
  • Næringsministerens statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen, som åpner opp om Bodøs "Ny by, Ny flyplass", og hvordan det å redde verden er en god forretningsidé.
  • Et bevis for at dataspillferdigheter bør settes på CV-en, fra sivilingeniør Arne Moe Lysaker i Norconsult, som viser oss hvordan digitaliseringen skaper helt nye samarbeidsformer.

I tillegg presenterer ungdomspolitikere, ingeniør-, arkitektur- og designstudenter sine visjoner om fremtidens by, som blant annet blir tema i årets topplederdebatt, med Kirsti Lovise Slotsvik, direktør i Jernbanedirektoratet; Ole Erik Almlid, fungerende administrerende direktør i NHO; Jan Chr. Vestre, CEO i Vestre AS; Rachel Troye, prorektor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum, åpner konferansen og Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund, er konferansier for dagen.

Meld deg på her

Lagre i kalender